Održana press konferencija u povodu “Bosna 2013”

{aktuelnosti_galerija}
 • {/aktuelnosti_galerija}

  Ovaj tradicionalni turnir u organizaciji šahovskog kluba Bosna igra se u povodu 22.maja dana prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene narode i biće održan u periodu od 01.-08.06.2013 godine u hotelu Saraj u Sarajevu.

  Ovom prilikom predsjednik šahovskog kluba Bosna, Nusret Čaušević je istakao:

  “Finalne pripreme za turnir su u svojoj završnoj fazi i sa zadovoljstvom mogu istaći da smo našim opredjeljenjem da turnir prethodnih nekoliko godina igramo kao open postigli svoj cilj. Povećali smo broj svjetskih šahovskih imena na turniru a samim tim i turnir učinili atraktivnijim i potvrdili činjenicu da smo među 3 najdugovječnija šahovska turnira u svjetskoj historiji šaha“.

  Kao i svake godine dosada na turniru se učekuje učešće preko 100 šahista iz cijelog svijeta te će Sarajevo u ovom periodu sigurno biti centar šahovskog svijeta.

  Velemajstor Borki Predojević, kapiten ekipe ŠK Bosna i igrač sa najboljim rejtingom u Bosni i Hercegovini je naglasio “ Među favoritima A turnira ove godine se nalaze prošlogodišnji pobjednik Viktor Erdoš, zatim bivši prvak Evrope i nekadašnji član ŠK Bosna Zdenko Kožul a našu državu će predstavljati Predrag Nikolić i moja malenkost. Također očekujemo potvrdu velemajstora Alexandra Beljavskog a ove godine ćemo imati i grupu mladih velemajstora iz Mađarske, Azerbejdžana koji bi svojim stilom trebali doprinijeti atraktivnosti i neizvjesnosti turnira“.

  Na B turniru favorit je internacionalni majstor Nenad Dorić kao i rejting favorit Nihad Hodžić prošlogodišnji pobjednik B turnira. Najavljeni nagradni fond turnira je 43.000,00 KM. „Bosna 2013“ je povod dolaska vrhunskih šahovskih majstora iz cijelog svijeta koji će na ovogodišnjem turniru „Povući pravi potez u Sarajevu“.

  • Prati nas
  • RSS
  • Facebook Fan Page
  • Twitter - Follow us