Odigrano osmo kolo šahovskog turnira „Bosna 2013“

U osmom kolu su klupski drugovi Markuš i Kovačević bili vrlo miroljubivi što je dalo priliku njihovim pratiocima da ih stignu. Predrag Nikolić je iskoristio slab dan Gabora Pappa i dosta jednostavno pobjedom se pridružio vodećima. Najbolji igrač po rejtingu na turniru Erdoš je pokušao da se pridruži vodećim u dugačkoj partiji protiv Dalibora Stojanovića. Uvijek solidni Stojanović je u kontranapadu osigurao vječni šah. Banusz Tamas je sve vrijeme bio malo bolji protiv Antipova ali se mladi Rus hladnokrvno branio i odbranio uprkos velikom cajtnotu. Đukić je pokazao superiornu teoretsku pripremljenost i nadigrao Kožula. Predojević je vrlo dugo zadržao prednost iz otvaranja, koju je  tek u dalekoj završnici pretvorio u pobjedu.

 

 

 

 

Značajniji rezultati osmog kola:

Markuš Robert – Kovačević Aleksandar REMI

Nikolić Predrag – Papp Gabor 1 - 0

Stojanović Dalibor – Erdoš Viktor REMI

Banusz Tamas – Antipov Mikhail REMI

Đukić Nikola – Kožul Zdenko 1 - 0

Grandelius Nils – Can Emre REMI

Predojević Borki – Nestorović Dejan 1 - 0

Burović Ismet – Šebenik Matej 0 – 1

Nestorović Lazar – Nestorović Nikola REMI

Kadrić Denis – Bejtović Jasmin 1 - 0

 

Na tabeli trenutno vode Kovačević, Markuš i Nikolić sa 5,5 bodova a slijede ih Papp , Banusz, Erdoš, Antipov, Đukić i Stojanović sa 5 bodova.

 

Kompletna lista igrača  i rezultati dostupni su na

http://chess-results.com/tnr101004.aspx?art=2&rd=8&lan=1&turdet=YES&flag=30&wi=984

Sutra se igraju partije devetog kola sa početkom u 11:00 h u hotelu Saraj u Sarajevu. Svečana ceremonija zatvaranja predviđena je za 17:00 h. Turnir je otvorenog karaktera za sve zainteresirane posjetitelje.

  • Prati nas
  • RSS
  • Facebook Fan Page
  • Twitter - Follow us