3 kolo Međunarodnog turnira Bosna 2014

Prvo kolo današnjeg dana (nedjelja) na A turniru su obilježile odlučene partije na čelnim pločama. Dueli Kožul – Stević i Rakhmanov – Kovačević su završeni u korist vođa bijelih figura, iako su u obe partije poraženi igrači bili bliži pobjedi. Kožulu i Rakhmanovu, koji imaju maksimalan broj bodova, se pridružio i velemajstor Evgeny Gleizerov. Najiskusniji predstavnik Bosne i Hercegovine, velemajstor Bojan Kurajica je ostvario drugu pobjedu zaredom i sada je najuspješniji predstavnik naše države. Od zanimljivih duela treba istaći najdužu partiju ovog kola između olimpijskog reprezentativca Mustafe Yilmaza i Denis Kadrića. Poslije skoro 5 sati borbe, Yilmaz je uspio realizovati minimalnu prednost.

Na čelu tabele se nalazi trojac Kožul, Rakhmanov i Gleizerov sa 3 poena, zatim slijede Yilmaz, Kurajica i Jovanović sa 2,5 poena, a listu igrača sa preko 50 poena upotpunjuju Stević, Stojanović, Solomunović, Palac, Šebenik, Kovačević, Bosiočić, Dizdarević sa 2 poena itd.

U četvrtom kolu top mečevi su: Gleizerov – Rakhmanov, Yilmaz – Kožul i Kurajica – Jovanović.

 

Na B turniru 14 igrača sa maksimalnim brojem poena su igrali međusobno. Pet partija je završeno odlučenim rezultatom. Za razliku od A turnira, na B turniru je i dalje u vođstvu prvi nosilac turnira IM Rajko Bogdanović koji je pobijedio Eldina Bućana. Slovenka Laura Unuk je priredila još jedno iznenađenje remiziravši sa FM Srđanom Zelenikom, te se zajedno sa Gabrielom Koskoskom iz Makedonije nalazi u grupi igrača sa 2,5 poena.

Trenutno stanje na tabel je: Bogdanović, Mesić, Veleski, Hodzić i Salihović 3, Zelenika, Vajić, Nuhić, Stavnjak, Mrnđić, Terzić, Koskoska, Unuk i Hadži-Manev po 2,5 poena itd.

U sljedećem kolu čelne partije su: Hodžić – Bogdanović, Salihović – Veleski i Vajić – Mesić.

Galerija slika: https://plus.google.com/photos/117397142410841646195

  • Prati nas
  • RSS
  • Facebook Fan Page
  • Twitter - Follow us