7 kolo: Rakhmanov pobjegao konkurentima

44. međunarodni šahovski turnir „Bosna 2014“, se održava u Sarajevu od 30. maja do 6. juna. Sala za igru se nalazi u luksuznom hotelu Radon Plaza*****. Danas je na rasporedu bilo sedmo kolo sa startom u 16,00h.

Rakhmanov i dalje nastavlja sa odličnim igrama. Nakon što je preuzeo vođstvo pobjedom nad Yilmazom u petom kolu, on je današnjom pobjedom u partiji protiv Kožula pobjegao svojim pratiocima za čitav poen. Sa 6 poena iz 7 partija i performansom od 2846 poena on je gotovo osigurao prvo mjesto na A turniru. Treći nosioc turnira Benjamin Bok je nakon slabije igre u prvom dijelu turnira uspio izbiti na diobu drugog mjesta pobjedivši hrvatskog velemajstora Zorana Jovanovića. Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobjedu Dalibora Stojanovića protiv mladog Denisa Kadrića, čime je Stojanović postao najuspješniji predstavnik Bosne i Hercegovine.

Stanje na tabeli je: Rakhmanov 6,Gleizerov, Yilmaz i Bok 5, Kožul, Stojanović, Stević , Šebenik, Kovačević,  Palac, Ulibin i Bosiočić 4,5 poena, itd.

U pretposljednjem kolu na čelnim pločama  se sastaju: Rakhmanov – Bok , Stević – Yilmaz, Palac – Gleizerov, Kožul – Bosiočić, Stojanović -  Kovačević, i Šebenik - Ulibin.

 

Na B turniru Bogdanović, Salihović i Vajić nastavljaju sa trkom za prvo mjesto. Bogdanović je u uzbudljivoj partiji savladao FM Željka Simića, dok su Salihović i Vajić bili sigurni u duelu protiv Bućana i Hodžića. Najbolja šahistkinja u prvih sedam kola je Mila Žarković koja je pobjedom u ovom kolu došla na diobu četvrtog mjesta.

Trenutno stanje na tabeli: Bogdanović, Salihović i Vajić 6 poena,M. Mrnđić, Stavnjak i Žarković 5,5, itd.

Parovi 8. kola:Salihović – Vajić, Stavnjak – Bogdanović i M. Mrnđić - Žarković.

Galerija slika: https://plus.google.com/photos/117397142410841646195

  • Prati nas
  • RSS
  • Facebook Fan Page
  • Twitter - Follow us